ОСІННЄ РІВНОДЕННЯ

22 вересня, в день Осіннього рівнодення, ми відкрили портал тривалістю 5 днів в екоцентрі FluRArium з виставкою полотен та картин psychedelic art, майстер-класами зі ліплення скульптур та малюнку… і звичайно ж – музикою!

А саме, добірним саундом від Gagarin project та атмосферними звуковими ландшафтами від містичного проекту Dva Dereva.

 

День осіннього рівнодення – особливий день. Крім того, що це офіційне державне свято в Японії, що нас мало цікавить)) день осіннього рівнодення майже у всіх народів завжди був пов’язаний з містикою і різними магічними ритуалами, щоб задобрити вищі сили.

Наприклад, Мабон. Так у язичників-кельтів називалося свято другого врожаю, відзначали яке саме восени в день рівнодення. Він входив до переліку восьми свят Колеса року — стародавнього календаря, в якому ключові дати саме ґрунтуються на змінах положення Землі щодо Сонця.
Осіннє рівнодення зрівнює день і ніч по всій Землі.
Це свого роду один із чотирьох днів на рік — балансу у природі. Коли світло та темрява перебувають у рівному становищі сил без явного домінування.
За однією з версій, легендарні мегаліти Стоунхенджа будували саме для ритуалів на честь астрономічних змін — днів рівнодення та сонцестояння.
Цей день відзначили посадкою дерев, відвідуванням стародавніх святилищ.
Протягом усього часу з 22 до 27 на виставці представлені роботи художників у стилі Psychedelic art та visionary.
Виступ неймовірного проекту «Два дерева», DJ Gagarin… Та багато інших DJ.
З 22.09 до 25.09 – пройшли майстер класи, лекції, експедиції до стародавніх святилищ.

Nita