Geodesic Dome

Спершу заплановано і виставлено  по сторонам світу за принципами Васту Шастра

Звичайно кругла форма не дає можливості повністю дотримуватись принципів Васту. Але основні принципи, такі як – входження енергії в будинок, щоб під час пробудження бачити перші промені сонця, готувати їжу обличчям на схід, двері запускають енергію – відкриваються за годинниковою стрілкою, розташування води, каналізації та інші провідні принципи – це все закладено напочатку.

Параметри:

Висота від основи, м            3.56

Радіус основи, м                2.95-2.96

Площа основи, м²                26.59

Площа покриття, м²              64.48

Балки (ребра) 100×25мм

Спочатку планувалося створити літній будинок, але різке падіння температури в горах вночі, затяжні дощі, пориви вітру та інші умови близькі до екстремальних все ж таки змусили прийняти рішення побудувати повноцінний утеплений, зимовий будинок.

Між гідробар’єром і паробар’єром утеплили тирсою впереміш з гашеним вапном і цементом з додаванням мідного купоросу. Розглядали різні варіанти утеплення від простих та бюджетних до конопель, але оскільки будинок стоїть у дикому лісі, і польові мишки, соньки, ласки та інші корінні жителі лісу – обжили б одразу такий ласий «VIP готель». А тут ще й гості у нас такі приїжджають різні йоги та добрі медитатори які жодне звірятко не скривдять, а то й погодують – і всі умови до подальшого поширення виду)) Тому, все ж таки, вирішили використати гашене вапно і трохи цементу. Також не лишили в підлозі ні сантиметра вільного прошарку, для поселення гризунів. Наскільки це спрацює? Покаже лише час.

Покриття – гнучка черепиця.

Спочатку поставлено на пальовий фундамент за фінською технологією. Каналізаційна труба залита цементом.  Впроццесі будівництва та з розширенням майданчика – підсилили каменем.

Це наш перший дім! Тому багато рішень приходило в процесі та на практиці. Наприклад, коли будинок був уже готовий, з’ясувалося, що не передбачили вентиляцію, і запах тримався досить довго не вивітрюючись, два вікна, що відкривалися, не спрацювали належно. Довелося повністю все змінювати і доробляти цей важливий аспект будинку.

Опалення двох типів: грубка на дровах фірми «Blist» та керамічні обігрівачі. Проситься «тепла підлога», але не хотілося закривати гарну дошку ламінатом.

Ще фішка, — у процесі вирішили зробити веранду, оскільки в Карпатах і в нашій місцевості йдуть постійні дощі, і щоб не виходити одразу під дощ та багнюку під ногами,  тим паче це чудова локація для занять йогою та медитаціями. Але «маленька» веранда не вдалася, через схильність до монументалізму вийшла ціла окрема прибудова з оглядовим майданчиком в 150 квадратних метрів 72 нижня та 75 квадратів верхня) Мабуть ми все ще маємо схильність до юнацького максималізму.

Будівництво цього будинку тривало з 25 лютого до 20 жовтня. На Гуцульщині релігійні свята – а як  свята, то ніхто не працює. А свят, як і в Індії тут день за днем. Тому стабільної роботи не було. Було розміряне будівництво на позитивному настрої. Якби будівництвом займалися професійні робітники 6 днів чітко за робочим часом, уклалися б і в кілька місяців.
Геодом здається в оренду.

Перед оплатою, прохання звʼязатися з власником будинку, адже він може бути зайнятим або заброньованим. Дякуємо
+380672474462
hkfluranet@gmail.com
Nita